Onze meldkamer:
Ons team zet zich in voor uw veiligheid

Wij bieden onze klanten een geïntegreerd veiligheidsconcept dat is afgestemd op de individuele eisen van de klant en het project. In de hele procesketen van onze beveiligingsdiensten vertrouwen we op goed opgeleid, flexibel en ervaren BouWatch personeel, net als in onze 24/7 bemande meldkamer. Hier monitoren ervaren professionals onze talrijke camerabeveiligingssytemen de klok rond. Daarnaast controleren ze de werking van onze camera’s en reageren ze onmiddellijk op elk binnenkomend signaal, waarbij de reden van het alarm niet uitmaakt. In onze meldkamer controleren we persoonlijk het real-time beeld en de verzonden alarmsequentie van de beveiligingscamera, zodat  we uw eigendommen op een betrouwbare manier beschermen. Het beoordelen van een alarmmelding door onze getrainde centralisten stelt ons in staat om een vals alarm uit te sluiten.

De medewerkers van BouWatch zijn veelzijdig

Onze getrainde en ervaren medewerkers zijn echte beveiligingsdeskundigen en voorkomen dagelijks diefstal, vandalisme en ernstige ongevallen. Er zijn heel wat verschillende reden voor een alarmmelding: van georganiseerde dievenbendes die toegang proberen te krijgen tot het beveiligde gebied tot kinderen die spelen en zichzelf onbewust of moedwillig in gevaar brengen. De medewerkers van BouWatch reageren echter niet alleen professioneel op het voorkomen van misdrijven, want de camerasystemen melden ook meteen technische storingen, sabotagepogingen of lage energieniveaus aan de meldkamer. Afhankelijk van de melding kan via het BouWatch-platform snel gestart worden met eenvoudig onderhoud, wordt het serviceteam in het veld geïnformeerd of wordt de politie gebeld.

Veiligheidsprofessionals met een duidelijke stem

Hoe indrukwekkend het aantal arrestaties ook is – het aantal misdaden dat BouWatch op voorhand heeft weten voorkomen is nog veel groter. We weten één ding: Preventie is de beste bescherming als het gaat om het voorkomen van financiële schade en pijnlijke vertraging in de voortgang van de bouw. De beste manier om potentiële dieven, vandalen en saboteurs effectief af te schrikken van hun plannen is door hen direct aan te spreken. In het meldkamer houden onze beveiligingsmedewerkers niet alleen een oogje in het zeil, maar hebben ze in geval van nood ook toegang tot de geïntegreerde luidsprekers van onze camerabeveiliginsgsystemen. Zij informeren onbevoegden op een onomwonden en persoonlijke manier dat zij een misdrijf plegen, dat zij live gevolgd en gefilmd worden en dat de politie of een andere veiligheidsdienst verwittigd zal worden. Bijna geen enkele indringer negeert deze directe aanpak – hij is op heterdaad betrapt en verlaat snel het pand voordat er schade wordt aangericht.

Detectie – Controle – Actie.

De alarmprocesketen

Geen valse alarmen – geen onnodige kosten

Bewegingen worden gedetecteerd en gefilterd. Differentiatie van personen/voertuigen, Kleine dieren/vogels, vliegende bladeren, fladderende bouwwerfbanieren enz.

C

​24/7 bescherming van uw eigendom

Getrainde centralisten in de BouWatch meldkamer controleren en evalueren de binnenkomende alarmmeldingen.

C

​Meer dan 95% van de indringers wordt weggejaagd

Bij een echt alarm wordt de dader persoonlijk door BouWatch medewerkers gewaarschuwd via de luidspreker. Tegelijkertijd wordt de veiligheidsdienst/politie op de hoogte gebracht.

C

Volledige traceerbaarheid van alle transacties

De BouWatch meldkamer verstrekt gedetailleerde informatie aan zowel de veiligheidsdienst/politie als aan de contactpersoon van de klant.

C

Uw materialen zijn veilig!

Klantenservice vanuit één en dezelfde bron

Bij onze gehele dienstverlening staat een betrouwbare en persoonlijke service voorop. Onze meldkamer is niet alleen het hoofdkwartier van onze beveiligingsmedewerkers, maar ook het hart van onze klantenservice. Hier komen alle vragen van klanten samen. Als een cameramast bijvoorbeeld opnieuw moet worden ingesteld omdat het detectiegebied is verschoven als gevolg van structurele veranderingen, volstaat het om ons gewoon even te bellen. Vanuit de meldkamer kunnen wij via onderhoud op afstand het beveiligingsgebied gemakkelijk opnieuw intekenen. Onze technische dienst past de camerabeveiliging via het BouWatch-platform in een paar minuten aan zonder onnodig wachten of vertragingen. De meldkamer behandelt en controleert ook de toegang van de klant tot camerabeelden. Wat het probleem ook is, de BouWatch meldkamer biedt klanten een vast contactpunt voor alle servicevragen. Ons principe: We staan altijd voor u klaar, daar kunt u zeker van zijn!