De BouWatch service: competent, snel en flexibel

Met de BouWatch service ontdekt u zelfs al voor het plaatsen van uw bestelling wat een goede service voor u kan betekenen. Voordat wij u een offerte voor de beveiliging doen toekomen, bezoeken wij persoonlijk uw terrein of eigendom en stellen wij in overleg met u een individueel beveiligingsconcept op, gratis en vrijblijvend. Als u kiest voor de volledige en voordelige beveiliging door BouWatch, wordt het monitoringssysteem uiterlijk 24 uur later in gebruik genomen. Vanaf dit moment tot aan de voltooiing van het project heeft u alleen nog maar te maken met getrainde BouWatch professionals: van de planning, logistiek en installatie tot de camerabeveiliging en het onderhoud. Alles wordt in eigen beheer gerealiseerd, zonder onderaannemers of dienstverleners.

​BouWatch service in een oogopslag

  • Individuele planning en projectplanning
  • Levering en inbedrijfstelling door ervaren specialisten
  • Beveiliging met eigen 24/7 bemande meldkamer
  • Snelle heroriëntatie/onderhoud op afstand via het BouWatch-platform
  • Snelle service ter plaatse door het hele land
  • Één contactpersoon voor al uw vragen
  • Automatische aanvulling van zelfvoorzienende energiebronnen (accu’s/brandstofcellen)
  • Ervaren BouWatch medewerkers tijdens het hele proces

Planning en projectplanning

Ongeacht hoe groot of hoe ingewikkeld uw terrein of gebouw ook is, wij maken een beveiligingsplan dat kosteneffectief is, een betrouwbare bescherming biedt en flexibel kan worden aangepast aan een veranderende situatie. Onze beveiligingsadviseurs analyseren uw terrein en gebouwen op locatie en werken vervolgens een optimale beveiligingsoplossing uit. Na uw bestelling wordt de beveiligingsoplossing volgens dit plan geïnstalleerd, eventueel aangesloten op het stroomnet en vervolgens wordt de gegevensverbinding met onze meldkamer tot stand gebracht.

Meldkamer en technische dienst

Zodra een camerasysteem in werking is gesteld, kan er vanuit onze meldkamer gemonitord worden. De BouWatch meldkamer is de thuisbasis van de uitstekend opgeleide professionals die alarmmeldingen beoordelen en opvolging aansturen. Klanten kunnen er echter ook altijd terecht wanneer ze een competente contactpersoon voor alle andere diensten nodig hebben. Noodzakelijke aanpassingen van de camera’s door onze technische dienst worden bijvoorbeeld uitgevoerd door de meldkamer. De dienst verwerkt de meeste aanpassingen en storingen op een eenvoudige manier via onderhoud op afstand met behulp van het BouWatch-platform. Onze getrainde technici zijn wel ter plaatse wanneer de stroomvoorziening verstoord is, de cameralenzen vuil zijn of de brandstofcellen van onze zelfvoorzienende cameramasten bijgevuld moeten worden. We reageren snel op alle gebeurtenissen voordat er storingen optreden. Al 10 dagen voordat de energie in de brandstofcellen is uitgeput, stuurt het systeem een overeenkomstig signaal naar de meldkamer. Bovendien zijn alle camera’s uitgerust met oplaadbare batterijen of noodbatterijen, zodat stroomstoringen gemakkelijk meerdere dagen overbrugd kunnen worden.

Het kan ook anders

Onze technische dienst is gericht op typische veranderingen in het beveiligde gebied. Op bouwwerven kunnen wij mobiele camerabeveiliging een geïntegreerde zelfvoorzienende stroombron aanbieden totdat de benodigde stroomvoorziening is gerealiseerd. De prestaties doen niet onder voor die van onze standaard cameramast. Als het terrein verandert door veranderende bouwfasen of doordat waardevolle materialen en machines worden verplaatst, zijn we daar ook op voorbereid. Een telefoontje naar de meldkamer is voldoende en de camera kan in een paar minuten tijd opnieuw ingesteld worden. Het intekenen van het detectiegebied gebeurt eenvoudig via ons eigen onderhoudsplatform. Dit betekent dat klanten niet hoeven te wachten op de komst van de technische buitendienst. De te beveiligen voorwerpen en gebieden worden te allen tijde optimaal beveiligd. Storingen of overgangsperiodes met langere onderbrekingen van de monitoringsperiode zijn op deze manier bijna onmogelijk.

Ons servicenetwerk voor u

Indien er toch ter plaatse ingegrepen moet worden, hoeven de klanten van BouWatch niet lang te wachten. We hebben kantoren in Melsele, in de Nederlandse steden Assen, Apeldoorn en Veghel en in Duitsland in Ratingen, Hamburg en Schkeuditz (bij Leipzig). We hebben een groot netwerk opgebouwd dat nog voortdurend uitgebreid wordt. Van hieruit kunnen we in één tot twee dagen over zo goed als het hele land nieuwe opdrachten realiseren. Op alle locaties staan een technisch serviceteam en diverse camerabeveiligingssystemen voor direct gebruik ter beschikking.