Over ons: Geschiedenis en achtergrond van de ontwikkeling van BouWatch

BouWatch vindt zijn oorsprong in het Nederlandse bedrijf Visser Assen. De leverancier van inframaterieel, bouwplaatsinrichting en wegbebakening werd in 2007 geconfronteerd met de vraag naar een betrouwbare beveiligingsoplossing. Visser Assen nam de vraag van de klant serieus en zag dit als de perfecte gelegenheid om speciale camerabeveiligingsmasten te ontwikkelen. Het startschot werd gegeven in 2008: De eerste camerasystemen werden op verschillende bouwwerven gebruikt om voorwerpen, materialen en bouwmachines te beschermen tegen diefstal en vandalisme. Het project was zo succesvol dat de bedrijfstak verder bleef groeien en in 2010 leidde tot de oprichting van de tijdelijke beveiliging specialist BouWatch, waarvan het hoofdkantoor ook in de Nederlandse gemeente Assen is gevestigd.

Snelle groei tot marktleider

Met zijn zelfontworpen beveiligingsoplossingen en betrouwbare full-service heeft BouWatch het lef gehad om een echte niche te bezetten: Al in 2010, het oprichtingsjaar, waren er tegen het einde van het jaar meer dan 500 camerabeveiligingssystemen in gebruik. In het daaropvolgende jaar 2011 werd BouWatch de Nederlandse marktleider op het gebied van bouwplaatsbveiliging en stond het bedrijf bij opdrachtgevers en architecten al bekend als een vaste waarde. Deze opwaartse trend zette zich onafgebroken voort. Na de introductie van het eigen onderhoudsplatform voor het onderhoud van camerasystemen op afstand in 2013, groeide het BouWatch verder uit tot meer dan 1.200 kant-en-klare camerasystemen. Het succes bleef niet beperkt tot het thuisland, ondertussen worden er in heel Europa BouWatch camerasystemen gebruikt op bouwplaatsen, in de industrie en in de handel. Onze medewerkers werken in Nederland, Duitsland, België en Engeland.

Onze filosofie: BouWatch service van A tot Z

BouWatch streeft ernaar onze klanten voortdurend een hoge kwaliteit van diensten te kunnen aanbieden, zonder onnodige vertragingen of extra kosten. Daarom vertrouwen we op onze eigen BouWatch medewerkers en hebben we individueel oplossingen ontwikkeld voor de gehele procesketen van onze beveiligingsdienst. Het getrainde personeel in ons meldkamer en onze technici maken net zo goed deel uit van het vaste BouWatch-team als de chauffeurs die de cameramasten naar de locatie brengen. Wij lossen eventuele storingen persoonlijk ter plaatste op of via handig onderhoud op afstand. BouWatch maakt gebruik van een eigen onderhoudsplatform en intelligente analysesoftware in de camerabeveiligingssystemen. Het resultaat van dit op zichzelf staande veiligheidsconcept is een beveiligingsdienst met een ongeëvenaarde ononderbroken operationele beschikbaarheid. BouWatch neemt geen pauzes!

Service is geen product, maar een taak

Full-service is bij BouWatch geen extraatje, maar gewoon de basis van ons werk. Bij ons spreken klanten vanaf het eerste contact tot aan de oplevering van het project met ervaren vakmensen. Het verschil is al merkbaar in de planningsfase van het project – we willen niet alleen camera’s verhuren, maar ook een beveiligingsconcept ontwikkelen dat precies is afgestemd op de operationele en infrastructurele eisen. Het resultaat is een veiligheidsbelofte die qua prijs en prestatie overeenkomt met de individuele wensen en specificaties van de klant. Zodra onze beveiligingsadviseurs het te beveiligen gebied inspecteren en een vrijblijvende individuele offerte indienen, merken onze klanten en partners wat een allesomvattend beveiligingsconcept eigenlijk allemaal kan, zonder het budget te overschrijden.

BouWatch in cijfers

Een decennium na de oprichting van het bedrijf kan het succes van BouWatch worden samengevat in cijfers die voor zichzelf spreken. In 2018 hebben we meer dan 10.000 projecten succesvol afgerond. Vandaag de dag beschikken we over meer dan 3.500 cameramasten en camerasystemen, die voortdurend in ontwikkeling zijn en een nieuwe standaard zetten in camerabeveiliging.

Onze snelle reactie op ongeveer 7 miljoen ontvangen alarmsignalen heeft alleen al in 2017 tot meer dan 550 succesvolle arrestaties geleid. Voor ons is dit een duidelijk signaal: wij blijven niet stilstaan, maar ontwikkelen voortdurend onze software en hardware om uw gebouwen, open ruimtes en projecten nog beter te kunnen beveiligen.