Beveiliging van bouwwerven

De bouwwerf is een typisch toepassingsgebied voor mobiele camerabeveiliging door BouWatch. Hier is het noodzakelijk om verschillende gebeurtenissen af te wenden die zouden kunnen leiden tot ernstige financiële en imagoschade voor de eigenaar van het gebouw of het pand. De meest voor de hand liggende gevaren zijn schade door diefstal en vandalisme: inbrekers en dievenbendes proberen niet alleen waardevolle grondstoffen zoals koper en dure bouwmachines of voertuigen te stelen – ze verwijderen ook met geweld reeds geïnstalleerde materialen en onderdelen zoals regengoten op bouwwerven. De gevolgen zijn talrijk en gaan veel verder dan louter materiële schade.

De bouw wordt vertraagd of zelfs stopgezet, de verzekeringspremies stijgen en in het ergste geval heeft de aannemer de reputatie zich niet aan de planning te kunnen houden. BouWatch stopt criminelen voordat ze schade veroorzaken – op een eenvoudige, duurzame en voordelige manier.

Voordelen van de beveiliging van bouwwerven door BouWatch:

 • Ononderbroken toezicht binnen vastgestelde termijnen
 • Bijzonder hoge preventieve werking
 • Voorkomt diefstal, sabotage en vandalisme
 • Houdt voorbijgangers, jongeren en spelende kinderen uit de buurt van de bouwwerf
 • Zeer voordelig, zonder nacht- en weekendtoeslagen
 • Eenvoudige aanpassing van het beveiligingsgebied naarmate de bouw vordert
 • Bruikbaar videomateriaal voor de politie
 • Documentatie in time-lapse als extra service

BouWatch-camerabeveiliging is de meest voordelige oplossing

De mobiele camerabeveiligingssystemen van BouWatch beperken schade door diefstal en vandalisme op een efficiënte en duurzame manier. Bovendien is mobiele camerabeveiliging bijzonder kostenefficiënt en veel goedkoper dan een bemande beveiligingsdienst ter plaatse. Dit wordt mogelijk gemaakt door de combinatie van hoogontwikkelde camerabeveiligingstechnologie​, die flexibel gepositioneerd kan worden, en een permanent bemande meldkamer waarin getraind beveiligingspersoneel onmiddellijk reageert in geval van een alarm. U kunt het real-time camerabeeld bekijken en onbevoegden direct aanspreken.

Het resultaat is dat de indringers op heterdaad betrapt worden en haastig vluchten voordat er sprake is van diefstal of vernieling. Dit voorkomt schade en kosten voor de eigenaar van het gebouw.

Beveiligingstechnologie, perfect aangepast aan de bouwwerf

De mobiele camerbeveiligingsmasten van BouWatch zijn optimaal voorbereid op de ruwe omstandigheden op de bouwwerf. Het gewicht van meer dan een halve ton geeft de cameramast extra stabiliteit en beschermt tegen beschadiging of gewelddadig kantelen. Als de cameramast moeten worden verplaatst, bijvoorbeeld vanwege de normale voortgang van de bouw, dan verplaatst de klant de mast gewoon met een kraan of heftruck naar de gewenste positie. Vervolgens stellen we de camera’s eenvoudig in vanuit het meldkamer met behulp van ons BouWatch-platform. Ons onderhoud op afstand wordt echter niet alleen gebruikt wanneer de bouwcamera’s opnieuw worden uitgelijnd, maar ook om storingen te verhelpen.

Problemen merken we meteen op: de moderne componentensensortechnologie van onze beveiligingstechnologie in combinatie met de geïntegreerde software detecteert meteen alle technische onregelmatigheden en manipulatiepogingen. Als bijvoorbeeld de stroomvoorziening bewust of per ongeluk wordt onderbroken, bijvoorbeeld omdat de energieverbinding werd gebruikt voor gereedschappen of machines, ontvangen we een signaal in het meldkamer en nemen we onmiddellijk contact met u op. Bovendien garandeert een geïntegreerde batterij een ononderbroken werking tot 48 uur lang.

Mobiele bouwwerf beveiligingssystemen van BouWatch:

 • BouWatch GreenLight met typische groene verlichting​
 • BouWatch Thermal 230 V met warmtebeeldcamera
 • BouWatch Solar Thermal met onafhankelijke stroomvoorziening
 • BouWatch Solar – onafhankelijk van externe energiebronnen​
 • BouWatch Flex voor hoekige ruimtes en binnenruimten

Onze bouwwerfcamera’s kunnen individueel aangepast worden en zijn flexibel wat betreft het type camera, de verlichting of de stroomvoorziening. Bovendien kunnen de verschillende camerasystemen met elkaar gecombineerd worden. Wij werken graag samen met u een op maat gemaakt beveiligingsplan uit volgens uw wensen en eisen.

Mobiele beveiligingssystemen van BouWatch

BouWatch GreenLight

Camerabeveiligingsmast (230 V) incl. luidsprekersysteem

BouWatch Solar

Camerabeveiligingsmast met onafhankelijke stroomvoorziening

BouWatch Solar Thermal

Zelfvoorzienende cameramast met warmtebeeldcamera

BouWatch Flex

Set van maximaal 6 bewegingssensoren met geïntegreerde camera