Energie-installaties

Met de ononderbroken camerabeveiliging van BouWatch kunt u energiesystemen van elke grootte beveiligen tegen onbevoegde toegang. Of het nu gaat om sabotage, diefstal of schade door nietsvermoedende kinderen – de effecten van het manipuleren van draaiende energiesystemen kunnen veel negatieve effecten hebben en betekenen vaak ook gevaar voor het leven van de indringers. Materiële schade, storingen in de levering, bedrijfsstoringen en veiligheidslekken zijn bijna altijd het gevolg hiervan. De camerabeveiligingssystemen van BouWatch richten zich betrouwbaar op zelfs grote gebieden en reageren binnen enkele seconden op elke persoon in het detectiegebied.

Onze continu bemande meldkamer verifieert onmiddellijk elk alarm, controleert de gebeurtenis in real time via de LiveView-camera en waarschuwt indringers via de luidspreker.

Camerabeveiligingssystemen van BouWatch beveiligen:

  • Windturbines en windmolenparken

  • Generatoren en centrales

  • Spanningssystemen en transformatorstations

  • Alle soorten omvormstations en energie-installaties

Beveiliging tijdens en na de bouwfase

Een typisch geval van schade bij de bouw van energiecentrales is de diefstal van waardevolle metalen en brandstoffen: koperkabel en staal zijn net zo gewild als diesel of ethanol. Zelfs met een kleine snede in reeds geïnstalleerd materiaal om het type en de kwaliteit van de kabels te controleren, veroorzaakt de crimineel ernstige schade en enorme volgkosten.

Uitstel van deadlines, storingen in de levering en dure reparaties zijn een zware last voor bouwbedrijven en exploitanten van energie-installaties – mobiele camerabeveiliging​door BouWatch is hiervoor de perfecte oplossing, omdat het voorkomen van criminaliteit onze topprioriteit is.

Beveiliging met dubbele preventie

De kracht van onze camerabeveiligingssystemen is het voorkomen van diefstal en pogingen tot vandalisme voordat er schade en storingen in de levering optreden. De camerabeveiligingsmasten werken op twee manieren als afschrikmiddel: Ten eerste verwittigt het typische groene licht van onze led-lampen potentiële criminelen dat ze bekeken en gefilmd worden zodra ze het beveiligingsgebied betreden.

De beveiligingssystemen van BouWatch zijn bekend bij dieven en dievenbendes. Ze weten heel goed dat alle camera’s beschermd zijn tegen manipulatiepogingen. Mochten er toch onbevoegden het beveiligde gebied betreden, dan detecteren onze krachtige camera’s onmiddellijk elke beweging. Beveiligingsoplossingen van BouWatch, uitgerust met speciale infraroodlampen en warmtebeeldvormingstechnologie, registreren indringers op een betrouwbare wijze en dat zelfs ’s nachts.

Het resultaat: er wordt onmiddellijk alarm geslagen in onze centrale. Onze ervaren en getrainde beveiligingsmedewerkers spreken de indringer dan persoonlijk aan via de geïntegreerde luidsprekers van onze beveiligingssystemen. Dit heeft meteen effect: dieven, inbrekers en saboteurs slaan onmiddellijk op de vlucht, waardoor schade aan het systeem wordt voorkomen.

Camerabeveiliging biedt een uitgebreidere bescherming dan beveiligers

  • Video-analysesoftware detecteert elke seconde bewegingen
  • Mobiele camerabeveiliging neemt geen pauze en is altijd aandachtig
  • Camera’s “zien” zowel in het donker als overdag
  • Lampen en luidsprekers schrikken af
  • Camerabeveiligingsoplossingen zijn goedkoop (geen nacht- en vakantietoeslagen)

Camerabeveiliging beschermt tegen ongelukken van nietsvermoedende kinderen en voorbijgangers

Met onze camerabeveiligingssystemen kunt u uw energiesysteem volledig, naadloos en duurzaam beschermen. We stoppen niet alleen diefstal, sabotage en vandalisme, maar voorkomen ook ongelukken van onbevoegde “bezoekers”. Of het gaat om kinderen zijn die hun bal komen terughalen, stoere jongeren die willen laten zien hoeveel lef ze hebben of daklozen die op zoek zijn naar een rustige plek om te slapen en onbedoeld hun leven in gevaar brengen: We detecteren elke indringer en reageren onmiddellijk. Omdat wij uitsluitend met eigen medewerkers en moderne technologie werken, profiteren de klanten van BouWatch van een bijzonder hoge operationele gereedheid – het systeem detecteert zelfs kleine storingen volledig autonoom, zodat wij met behulp van ons eigen BouWatch-platform direct kunnen ingrijpen via onderhoud op afstand. We kunnen daarom zeggen dat er bijna geen fouten in onze beveiligingstechnologie voorkomen.