Recyclage & afbraak

Dankzij naadloze camerabeveiliging worden restmateriaal en recycleerbare materialen beschermd tegen ongeoorloofde toegang. Individuele daders die op zoek zijn naar materiaal voor privégebruik of professionele inbrekers die op grote schaal stroomkabels, elektrische onderdelen, batterijen of metalen stelen: In beide gevallen gaat het om diefstaldelicten die de exploitanten van recyclingbedrijven, afvalbedrijven of sloopwerven materiële schade toebrengen. En dan hebben we het nog niet gehad over de vernielde hekken, poorten of ramen. De mobiele beveiligingsoplossingen van BouWatch zijn het meest geschikt voor de speciale infrastructuur van uitgestrekte gebieden en zorgen voor een betrouwbare beveiliging op elk moment van de dag of nacht en dat ook nog eens in alle lichtomstandigheden.

De voordelen van een mobiel camerabeveiligingssysteem

 • Ononderbroken beveiliging van grote gebieden
 • Onmiddellijke opsporing van elke indringer in het bewaakte gebied
 • Het interne BouWatch meldkamer reageert onmiddellijk
 • Preventieve bescherming vóór diefstal

 • Preventie van ongevallen met onbevoegden op het terrein

 • Bescherming tegen vernietiging en vandalisme

Persoonlijk toezicht door geschoolde medewerkers

Misdaadstatistieken tonen het volgende: Hoe sneller de veiligheidsdienst reageert, hoe vaker dieven en inbrekers kunnen worden tegengehouden voordat er een misdrijf wordt gepleegd. Slechts enkele seconden nadat een persoon of voertuig het detectiegebied van onze camerabeveiligingssysteem is binnengegaan, controleren we het hele gebeuren op het scherm via een live-uitzending in het meldkamer dat op elk moment van de dag en de nacht bemand wordt. Onbevoegde indringers worden rechtstreeks aangesproken. Wij gaan voor de zogenaamde ‘shock’ door de indringers persoonlijk aan te spreken en dus niet via vooraf geïnstalleerde geluidsopnames.

​Eén ding is zeker: ervaren dieven herkennen bandopnames meteen en negeren ze gewoon. Wanneer onze getrainde beveiligingsmedewerkers in het meldkamer bij een alarm persoonlijk ingrijpen via de torenluidspreker, heeft dit een positief effect: Als het gaat om potentiële dieven, inbrekers of vandalen, kondigen we via de luidspreker duidelijk aan dat ze gefilmd worden en dat de politie al onderweg is. Het hoge volume van de geluidsversterkers verhoogt het effect van onze onmiskenbare waarschuwing waardoor de aangesproken personen onmiddellijk wegvluchten.

Naadloze monitoring voor recyclingbedrijven, schrootbedrijven en meer

De beveiligingscamera’s van BouWatch zijn technisch optimaal uitgerust voor gebruik in open lucht. De constructie is robuust en weerbestendig. Bovendien blijft het dankzij zijn gewicht van meer dan een ton ook stevig staan. De camerabeveiligingstechnologie aan de bovenkant van de mast, die meer dan zes meter hoog zijn, is gebaseerd op PTZ-koepelcamera’s met een hoge resolutie of alternatieve warmtebeeldcamera’s. Ze bieden een ononderbroken overzicht van de zones met herbruikbare materialen of de recyclingbedrijven met een diameter tot 200 meter binnen het gedefinieerde detectiebereik. De geïntegreerde analysesoftware detecteert elke beweging door middel van zogenaamde pixelshifts – er wordt dan meteen een signaal naar het permanent bemande meldkamer gestuurd. De gevoelige sensorcomponenten van de BouWatch-beveiligingsoplossingen reageren niet alleen op indringers, maar ook op manipulatiepogingen of storingen die gemakkelijk kunnen worden verholpen door onderhoud op afstand.

BouWatch biedt camerabeveiliging aan voor

 • Alle soorten afvalverwerkingsbedrijven

 • Recyclingwerven en recyclingbedrijven

 • Autorecycling en schrootplaatsen

 • Zones voor recyclage en herbruikbare materialen

 • Sloopbedrijven

Mobiele camerabeveiliging​ voor recyclingbedrijven is flexibel

De mobiele cameramasten zijn door ons zo opgesteld dat het te beveiligen gebied optimaal gecontroleerd wordt. Wij zijn flexibel in de positionering, omdat onze monitoringsystemen desgewenst zijn voorzien van een zelfvoorzienende stroomvoorziening. Controlemasten van het type BouWatch Solar Thermal combineren de energie van de extern geïnstalleerde zonnepanelen met het vermogen van de geïntegreerde brandstofcel. Een intelligent energieconcept combineert de energiebronnen op een gevarieerde manier, afhankelijk van het weer. Dit zorgt voor een lange levensduur. Tien dagen voordat de brandstof opraakt, krijgen we een signaal in het meldkamer en vullen we de brandstof bij. Bovendien zijn alle camerabeveiligingsmast van BouWatch uitgerust met een noodbatterij, ongeacht het type. In het geval van een stroomstoring of het loskoppelen van het stroomnet blijft de beveiliging tot 48 uur lang zonder onderbreking werken.

Mobiele beveiligingssystemen van BouWatch

BouWatch GreenLight

Camerabeveiligingsmast (230 V) incl. luidsprekersysteem

BouWatch Solar

Camerabeveiligingsmast met onafhankelijke stroomvoorziening

BouWatch Solar Thermal

Zelfvoorzienende cameramast met warmtebeeldcamera

BouWatch Flex

Set van maximaal 6 bewegingssensoren met geïntegreerde camera