Zand- en Grindgroeves

​In het geval van diefstal in zand- en grindgroeven kennen de criminelen geen grenzen. Inbrekers stelen bijna alles wat op de zwarte markt geld kan opleveren: stroomkabels en brandstoffen, motoren en speciale apparatuur – zelfs kantoorcontainers worden niet gespaard en soms worden er hele vrachtwagens gestolen. Ze worden aangetrokken door de gemakkelijke toegang tot de uitgestrekte gebieden en voelen zich beschermd door de duisternis van de nacht. Voor de exploitanten van de zand- en grindgroeven is de schade aanzienlijk, vaak loopt deze op tot tienduizenden euro’s.

Met de mobiele camerabeveiliging van BouWatch worden zowel dieven als voertuigen van derden op het terrein onmiddellijk gedetecteerd en weggejaagd. Wij beveiligen grindgroeven, steengroeven, zandgroeven en steengroevevijvers op een betrouwbare manier om diefstal, vernieling en ongelukken te voorkomen.

Camerabeveiliging beschermt de eigendom van de exploitant van de groeven​

 • Stroomkabels, leidingen en metalen

 • Brandstoffen in voertuigen en opslag

 • Batterijen en andere elektrische onderdelen

 • Opslag- en kantoorcontainers

 • Bouwmachines en speciaal gereedschap

 • Bouwvoertuigen en vrachtwagens

Optimale beveiliging van zand-, grind- en steengroeven

​Het bewaken van grind- en zandgroeven is een bijzondere uitdaging. De gebieden zijn meestal te uitgestrekt om volledig omheind te worden. Met eenvoudige IP-camera’s uit de bouwmarkt kunnen de groeven echter nauwelijks voldoende gecontroleerd worden. De camerabeveiligingssystemen van BouWatch zijn een beproefde oplossing voor het betrouwbaar beveiligen van omvangrijke open ruimtes – zonder onderbrekingen en als preventieve maatregel.

Bovendien beschikken de cameramast van het type BouWatch Solar Thermal over een zelfvoorzienende energievoorziening, zodat ze flexibel en onafhankelijk van het elektriciteitsnet gepositioneerd kunnen worden. Het systeem meldt lage energieniveaus al tien dagen voor de vervaldatum aan het meldkamer; het bijvullen van de brandstofcellen maakt natuurlijk deel uit van onze veiligheidsdienst.

Robuuste camerabeveiligingssystemen voor groeven

 • Camerabeveiligingsmaten van meer dan zes meter hoog zorgen voor een uitgebreide beveiliging
 • Robuuste constructie voor buitengebruik
 • Analysesoftware werkt zonder onderbreking en zonder hiaten in de beveiliging
 • Zelfvoorzienende energievoorziening voor elke infrastructuur
 • Ononderbroken beveiliging dankzij een permanent bemand meldkamer

Groeven zijn geen vakantieoorden!

De steengroevevijvers, typisch voor grind- en zandgroeven, trekken mensen aan die op zoek zijn naar een gratis zwemgelegenheid. Hoewel zij het terrein zonder toestemming betreden, is de exploitant aansprakelijk in geval van een (zwem)ongeval op zijn terrein. Camerabeveiliging door BouWatch houdt indringers effectief op afstand. Zodra personen of voertuigen het detectiegebied binnenkomen, wordt er onmiddellijk een alarmsignaal naar onze 24/7-centrale gestuurd. De analysesoftware in onze cameramasten detecteert elke beweging door middel van pixelverschuivingen. Enkele seconden later kunnen onze medewerkers in het meldkamer via de live uitzending op het scherm precies zien wie er het terrein is binnengedrongen en met welk doel. We spreken de ongeautoriseerde indringers onmiddellijk aan via de geïntegreerde luidsprekers.

BouWatch maakt geen gebruik van meldingen via bandopnames, we richten ons persoonlijk aan indringers en spreken ze direct aan: we laten hen weten dat ze gefilmd worden en dat de politie verwittigd wordt. De indringers worden persoonlijk verzocht het terrein te verlaten en slaan op de vlucht voordat ze iets kunnen stelen.

Mobiele beveiligingssystemen van BouWatch

BouWatch Solar Thermal

Zelfvoorzienende camerabeveiligingsmast met warmtebeeldcamera